Goriller Ot Yiyerek Nasıl Kaslı Oluyorlar?

Goriller Ot Yiyerek Nasıl Kaslı Oluyorlar?

Goriller Ot Yiyerek Nasıl Kaslı Oluyorlar?

Goriller neden en güçlü insanlardan daha fazla kaslara sahiptir, çoğunlukla yaprak gibi bitkileri yemelerine rağmen, günde 9 haşlanmış yumurta, 1 kg tavuk göğsü ve protein tozu yiyormuş gibi görünürler?

Özellikle kol kaslarıyla saldıran goriller çok nazik hayvanlardır ve korkutucu görünseler de kendilerini tehdit altında hissetmedikleri sürece zararsızdırlar. Büyük boylarına aldanmayın. Yaprak yiyerek kaslanmamaları gerektiği fikri yanlıştır. Sadece et yiyerek kas inşa edebileceğiniz fikrinin yanlış olduğunu anlamak için vegan fitness uzmanlarına bir göz atmak yeterli. Ayrıca gorillerin yanı sıra at, inek, geyik gibi birçok otobur da kas yapısına sahiptir.

Gorillerin DNA Düzenleri Zamanla Değişti ve Evrimleşti

Tüm memelilerde bulunan miyostatin adlı bir gen, proteinleri sentezleyerek kas liflerinin belirli sınırları aşmasını engeller. Bu sınırlama insanlar ve goriller için farklıdır. Bir kişi ne kadar kas geliştirmeye çalışırsa çalışsın, belirli bir kas gelişiminden sonra durur. Aslında, kaldırmayı bıraktığınızda kaslar kasılmaya başlar. Bu teknik hayvancılıkta da kullanılmaktadır.

Gorillerin Kaslı Olmasının Bir Diğer Etmeni Cinsel Seçimleridir

Büyük, güçlü yavrular üretmek isteyen dişi goriller daha güçlü kaslı erkek goriller seçtiğinden, güç geni yavrulara geçti ve goriller yaşlandıkça daha kaslı hale geldi. Yalnızca dişiler belirleyici olmakla kalmaz, aynı zamanda güçlü erkekler de dişileri elde etmek ve üreme haklarını kolayca elde etmek için diğer erkekleri alt eder. Her gün dallardan sallandıkça kolları çok gelişmiştir. Bizim yaptığımız gibi her gün durmak zorunda değiller, bu onların yaşam tarzı. Sonuç olarak, kolları bacaklarından çok daha büyüktür.

Selüloz ayrıca beyin ve sinir sistemi sağlığı için gerekli olan Omega-3 yağ asitlerine dönüştürülür. Bu sayede plazma zarının kaplanması kolaylaşarak besinlerin hücreye doğru bir şekilde girip çıkması sağlanır.

Fruktoz ve glikoz içeren meyvelerin düzenli tüketimi nedeniyle enerji seviyeleri yüksek kalır. Bu besin onların yakıtı olduğu için ağaçta sallanmak, koşmak gibi aktiviteleri kolaylıkla yapabilirler. Böylelikle goriller her daim güçlü bir vücut kitle endeksine sahip olurlar, bu durumda elbette ki onların kaslı bir yapılarının olmasındaki en önemli belirleyici anahtar faktördür.