Laboratuvar'da Ahşap Üretimi İçin Açıklama: İleri ki Zamanlarda Çevre Dostu Ev ve Mobilyalarda Kullanılabilecek

Laboratuvar'da Ahşap Üretimi İçin Açıklama: İleri ki Zamanlarda Çevre Dostu Ev ve Mobilyalarda Kullanılabilecek

Laboratuvar'da Ahşap Üretimi İçin Açıklama: İleri ki Zamanlarda Çevre Dostu Ev ve Mobilyalarda Kullanılabilecek

Massachusetts Teknoloji Enstitüsü'ndeki (MIT) bilim insanları, laboratuvarda ahşap yapabileceklerini açıkladılar. Bu, gelecekte çevre için ve mobilyalar yapmak için kullanılabileceğini söylediler. İklim değişikliği, artan karbondioksit emisyonları ve ormansızlaşma, gezegenin içinde bulunan türlerin geleceğini risk altında tutmaya devam ediyor. Bu sebeple bilim insanları sürdürülebilir bir yaşam için geleceğe doğru adım atıyor.

Bilindiği üzere dünyanın kalbi olan ormanlık alanlar her geçen gün daha da kötüleşen bir sorun olmaya başladı. İnsanlar yılda 10 milyon hektara kadar ormanı yok ettiği söyleniyor. Ağaçların insanların kendin yararına kullanılması, gezegen için büyük fayda taşıyan bu alanlara zarar vermektedir. Bu konuyu inceleyen bilim insanları, ormansızlaşmayla mücadeleye yardımcı olmanın yolları olabileceğini açıkladılar.

Laboratuvarda Ahşap Üretimi Gerçekleşebilir

Laboratuvar'da ürün yetiştirilmesi, uzun süredir üstünde durulan bir konudur. Bilindiği gibi hayvanları korumak için ileri ki dönemlerde yapay et yaygınlaşabilir. Şimdi, Massachusetts Teknoloji Enstitüsü'ndeki (MIT) bilim insanları, laboratuvarda ahşabın yapılabileceğini duyurdular.

Uzmanlar yaptığı açıklamada, ağaca zarar vermeyen çevre dostu bir ev inşa etmek için laboratuvarda ahşap benzeri malzemelerin yapılabileceğini söyledi. Sürdürülebilir mobilya yapmak için bile kullanılabileceğini açıkladı.

Araştırmacılar, bu tür ahşapların laboratuvarda nasıl yetiştirileceğini şu an tam olarak anlamadıklarını ancak bu konuda önemli adımlar attıklarını söylüyorlar. Bu nedenle uzmanlar bunun Zinnia elegans (Kirli Hanım) adlı çiçeğin genç yaprak hücrelerini, bazı besin maddelerini ve iki hormonu kullanarak mümkün olacağını belirttiler.

Enerji Tüketimi ve İsrafı En Aza İndirilebilir

Bunun yanı sıra malzemenin geleneksel ahşaptan daha iyi ve kullanışlı olabileceği de ifade edildi. Bu ürünü; sertliği ve yoğunluğu kimyasallarla değiştirilebilir ve 3D biyobaskı kullanılarak herhangi bir şekil verilebilir. Araştırmacılardan Ashley Beckwith de malzemenin gerektiği gibi yetiştirilebileceğini; enerji alımını ve israfını en aza inebileceğini söyledi.

Beckwith, bu tür araştırmaların ve ormanların geleceğini önemle vurgulayarak şunları ifade etti: "Ağaçlar ve ormanlar, iklim değişikliğiyle başa çıkmak için önemli araçlardır. Bu nedenle, bu kaynakların stratejik olarak geleceğe yönelik toplumsal bir ihtiyaçtır."