Otizmli Çocuk Davranışları
Otizm spektrum bozuklukları (OSB), sosyal iletişimi ve başkalarıyla etkileşimi etkileyen bir grup gelişimsel sorundur. OSB'li kişiler sosyal ipuçlarını anlamakta, başkalarındaki duyguları tanımakta ve ilişki kurmakta zorluk çekerler. Çoğu insan, otizmli çocukların diğer çocuklardan farklı davrandığına inanır çünkü bilgiyi normal çocuklar gibi işleyemezler. Bununla birlikte, son araştırmalar bundan daha fazlasının olabileceğini düşündürmektedir.
Otizm spektrum bozukluğu (OSB), çocuğun davranışını ve sosyal etkileşimini etkileyebilen gelişimsel bir bozukluktur. OSB'li çocukların bazı yaygın davranışları şunları içerir: sosyal iletişimde zorluk, tekrarlayan davranış ve kasıtlı olarak talimatları takip etmede zorluk.
OSB'li çocukların hala sadece çocuk olduklarını hatırlamak önemlidir. Her duruma sabır, anlayış ve şefkatle yaklaşmak önemlidir. Sosyal etkileşim ve keşif için fırsatlar sağlamak da önemlidir.
Günlük Yaşamda Otizmli Çocuklar Nasıl Davranır ve Tür Sorunlar Yaşarlar?
OSB'li çocuklar için günlük yaşamın stresini azaltmanın yollarını bulmak önemlidir. Bu, bir destek sistemi geliştirerek, gruplara ve/veya hizmetlere katılarak ve planlanmış gezilerle yapılabilir. Ayrıca, OSB'li çocuklar için sınıfta ve evde konaklama yapmak önemlidir.
Örneğin, bazı çocukların görevleri tamamlamak için daha fazla zamana veya daha fazla molaya ihtiyacı olabilir. OSB'li çocuklara uyum sağlama yolları çocuktan çocuğa değişir, bu nedenle sabırlı olmak ve çocuk ve ebeveynleri ile seçenekleri araştırmak önemlidir.
Otizmli Çocuklara Nasıl Davranılmalı?
Otizmli çocuklarla uğraşmak bazen zor olabilir, ancak sabır ve anlayışla iyi geçinmek mümkündür. OSB'li çocuklar için günlük yaşamın stresini azaltmanın yollarını bulmak ve sosyal etkileşim ve keşif için fırsatlar sağlamak önemlidir.
Otizm spektrum bozukluğu (OSB), sosyal etkileşim ve iletişimde bozulmalar, sınırlı ilgi alanları ve tekrarlayan davranışlarla karakterize nöro-gelişimsel bir durumdur. OSB, tüm ırklardan, etnik kökenlerden, dinlerden ve sosyoekonomik kökenlerden bireyleri etkiler.
ASD'li çocukları rahatsız edici davranışlar gösterdiğinde ebeveynlerin ne yapacaklarını bilmeleri son derece zor olabilir. Ailelerin, otistik çocuklarını yönetmek veya kontrol etmek için yıllar boyunca kullandıkları pek çok yöntem vardır - aşırı derecede şaplak atmak veya onları kısıtlayıcı ortamlarda kilitlemek de dahil - ancak bu stratejiler aslında ters etki yapabilir.